Home Algemeen Geen hervatting dienstregeling per 1 september van buurtbus

Geen hervatting dienstregeling per 1 september van buurtbus

Op maandag 31 augustus 2020 zal de buurtbus 207 haar dienstverlening vooralsnog (tot een nader te bepalen datum) niet hervatten.

Recentelijk heeft Arriva een raadpleging gehouden onder alle buurtbusverenigingen in Noord-Brabant. Hierbij stond de vraag centraal welke vrijwillige chauffeurs wilden rijden met inachtneming van de door Arriva voorgestelde veiligheidsmaatregelen.

Op de algemene ledenvergadering van 3 augustus jongsleden hebben alle chauffeurs van buurtbus 207 unaniem aangegeven dat zij niet willen rijden zolang er geen afdoende maatregelen worden getroffen ter bescherming van de vrijwillige chauffeur.

* Het langdurig (3 tot 4 uur) rijden met een mondkapje en/of gelaatbescherming wordt door alle leden afgewezen.
* Het dragen van handschoenen wordt ook afgewezen.
* Het ontbreken van een beschermend spat- of kuchscherm wordt ervaren als een ernstig gemis. (Test-exemplaar afgekeurd door de RDW) .
* De buurtbussen hebben enkel en alleen de voordeur ter beschikking voor het in- en uitstappen waarbij de 1,5 meter afstand niet gehandhaafd kan worden.
* Een duidelijk protocol over de hygiëne (desinfecteren et cetera) in de bus is vooralsnog niet aanwezig.
* Last but not least, de meeste leden zijn ouder dan 65 jaar en behoren tot de kwetsbare leeftijdsgroep met betrekking tot risico’s op een coronabesmetting.

Inmiddels is bekend dat tot op heden een grote meerderheid van de vrijwillige chauffeurs van alle buurtbusverenigingen in Noord-Brabant heeft aangegeven niet te gaan rijden zolang er geen afdoende veiligheidsmaatregelen voor handen zijn.

Naast buurtbus 207 (Vught-Cromvoirt) zullen ook de buurtbuslijnen 203 (Esch en Liempde), 239 (Helvoirt) en 250 (Engelen) niet rijden.
Het bestuur van Buurtbus 207 betreurt het ten zeerste dat ze op maandag 31 augustus haar passagiers niet van dienst kunnen zijn. De gezondheid en veiligheid van de leden staat bij het bestuur voorop. De buurtbus vraagt om begrip voor dit standpunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in