Home Algemeen Ga allemaal stemmen, luidt het advies vanuit de gemeente Vught

Ga allemaal stemmen, luidt het advies vanuit de gemeente Vught

Vanaf 1 januari 2021 gaat Helvoirt deel uitmaken van de gemeente Vught. Om deze reden vinden er op 18 november 2020 verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad plaats. Marijke de Jong, de gemeentelijke communicatieadviseur, houdt zich bezig met de informatievoorziening naar de Vughtse burgers en zij was te gast bij Blikveld op 17 oktober jongstleden.
Alles wat de gemeente doet, moet verteld en uitgelegd worden. De aankomende verkiezingen zullen er, vanwege de huidige coronamaatregelen, anders uitzien dan de burger gewend is. De communicatie richt zich op het feit dat mensen in staat moeten worden gesteld om te stemmen. De boodschap van de gemeente is duidelijk: “iedereen die wilt stemmen, moet kunnen stemmen”. De burgers moeten op de hoogte zijn van het feit dat zij mensen mogen machtigen en hoe ze die machtiging kunnen realiseren.
De Seniorenbus wordt ook ingezet om mensen naar de stemlocaties te brengen. In Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth kan, vanwege de coronamaatregelen, alleen maar door de bewoners zelf gestemd worden.

Er komen verschillende stemlocaties. Zaal Van Berkel wordt ook een stemlocatie. Op de stemlocaties komen gastvrouwen te staan die de stemmende mensen instrueren. Mensen met klachten wordt geadviseerd niet fysiek te komen stemmen. Informatie omtrent het stemmen is te vinden op de website, Het Klaverblad en bij de brief van de burgemeester is ook nog een folder bijgesloten met extra informatie over het stemmen. Marijke benadrukt tijdens het interview nog een keer dat het belangrijk is dat iedereen die mag stemmen, ook gaat stemmen. Het zijn hele belangrijke verkiezingen in Vught. Door te stemmen kunnen de burgers er zelf voor zorgen dat de mensen die ze in de gemeenteraad willen hebben, er ook komen te zitten.

Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Marijke de Jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in