Fort Isabella heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een trekpleister voor veel Vughtenaren en toeristen. De ambities van de eigenaren van dit project zien hun dromen steeds meer vorm krijgen. Fort Isabella is ook voor ondernemers een aantrekkelijke locatie en daar kan Marc Vissers over meepraten. Hij was te gast in Blikveld om daar te vertellen over de realisering van de uitbreidingen van zijn familiebedrijf. Hij is eigenaar van restaurant ‘bij Isabelle ‘- http://www.bij-isabelle.nl – en is gevestigd in de foodhall op het fort: Het Fort. Vanaf de opening anderhalf jaar geleden blijkt de formule van zijn restaurant en daarmee ook de formule van de foodhall aan te slaan. Zijn volgend project op het fort is ‘bij Albert’.
Op de website van ‘bij Albert’, http://www.bij-albert.nl, is te lezen wat dit nieuwe onderdeel op het fort inhoudt. ‘bij Albert’ is gevestigd in het gebouw waar eerder het Italiaanse restaurant gevestigd was. Die ruimte komt beschikbaar voor vergaderen, voor gedenken, voor ontmoeten en voor feestelijke bijeenkomsten, zoals bv. bruiloften. In eerste instantie voor grotere gezelschappen, waar in Het Fortgebouw de ruimte voor ontbreekt. De naam ‘bij Albert’ is overigens ontleend aan de echtgenoot van Isabella, de naamgeefster van het Fort. Op dit moment is men met de inrichting bezig en vanaf de eerste week van november is men welkom bij ‘bij Albert’. Die nieuwe multifunctionele ruimte bevindt zich in het gebouw op het fort waar enkele jaren geleden het Italiaanse restaurant Ciao Bello gevestigd was.
Marc is enthousiast over de ontwikkelingen op Het Fort
Zijn bedrijf ontvangt veel vaste gasten plus toeristen die het fort bezoeken of in hun wandel-of fietsroutes hebben opgenomen. De foodhall Het Fort kent een formule waar de ondernemers van Het Fort nauw samenwerken, waardoor er een unieke formule is ontstaan. Zijn droom is dat er meer evenementen op het Fort plaats gaan vinden voor verschillende doelgroepen. Er zijn natuurlijk al de Trotsmarkt en het Foodtruckfestival, maar wellicht zijn evenementen of festivals voor bepaalde doelgroepen ook nog mogelijk. Op onderstaande geluidsfragment is het interview terug te luisteren.
Presentatie Peter Corvers en Joop Kraan.
Techniek Ludo Servais.
Editor Ralph van Dongen.