Home Algemeen Financiële steun aanvragen voor gemaakte Coronakosten

Financiële steun aanvragen voor gemaakte Coronakosten

De cultuursector heeft het moeilijk door de coronamaatregelen. Het kabinet heeft geld beschikbaar gesteld om de sector te steunen, ook op lokaal niveau. De gemeente zorgt voor de verdeling van dit geld. Heeft uw culturele organisatie financiële steun nodig vanwege extra kosten of gederfde inkomsten door de coronacrisis? Vraag dan een bijdrage aan. De gemeente wil de culturele organisaties snel en op eenvoudige wijze helpen. De gemeente rekent erop dat u geen aanvraag doet als u geen steun nodig hebt.

Voor wie? De financiële steun is bedoeld voor culturele organisaties die hier behoefte aan hebben vanwege extra kosten of gederfde inkomsten door de corona-maatregelen.

Voor wie niet? De regeling is niet bestemd voor commerciële organisaties, zelfstandige kunstenaars en ZZP’ers in de culturele sector. Zij kunnen, als zij aan de voorwaarden voldoen, gebruik maken van de landelijke regelingen en voorzieningen.

Hoe werkt het? U ontvangt gemeentelijke subsidie of ontvangt uw culturele organisatie gemeentelijke subsidie, dan hoeft u niet in actie te komen. U krijgt dan binnen twee weken een e-mail van ons. Daarin vragen we u of u te maken hebt met extra ‘coronakosten’ of inkomstenderving en in aanmerking wilt komen voor financiële steun.

U ontvangt géén gemeentelijke subsidie

Ontvangt uw culturele organisatie géén gemeentelijke subsidie maar hebt u wel behoefte aan een financiële bijdrage, stuur dan zelf een e-mail naar subsidies@vught.nl. Geef aan dat u vanwege extra coronakosten of gederfde inkomsten gebruik wenst te maken van financiële ondersteuning. Vermeld de volgende gegevens in uw mail:
• De naam van uw (culturele) organisatie
• De naam en het telefoonnummer/e-mailadres van uw contactpersoon
• Het IBAN (rekening) nummer van uw organisatie.

Wees op tijd
De aanvraagtermijn voor financiële steun sluit met ingang van 5 november aanstaande. Dien uw aanvraag daarom op uiterlijk 4 november 2020 in.

Een praktische aanpak. Om u en onszelf niet onnodig te belasten, kiezen we voor een praktische aanpak zonder te veel rompslomp. Zijn de aanvragen ingediend, dan bepalen we hoe we u op een rechtvaardige wijze kunnen helpen. We zorgen voor een snelle uitbetaling van toegekende vergoedingen. Houdt u er rekening mee dat het om een tegemoetkoming gaat. We vergoeden niet de werkelijke kosten.

Vragen?
Hebt u vragen over de financiële steun voor de culturele organisaties, stelt u ze dan bij voorkeur per e-mail: gemeente@vught.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in