Home Algemeen “Een beetje proeven en zo” in Helvoirt voor de vierde maal in...

“Een beetje proeven en zo” in Helvoirt voor de vierde maal in HelvoirThuis

Edwin Pijnenburg (rechts) is de initiatiefnemer en kartrekker van de organisatie Links van hem Carina zijn vrouw.

Een beetje proeven & zo is een eet- en proeffestijn in het HelvoirThuis te Helvoirt komende zondag 27 oktober van 14.00 tot 19.00 uur al voor de vierde keer. Net als voorgaande jaren is de proeverij in de twee gymzalen die omgebouwd zijn tot een gezellige proeverij.  Extra sfeer is afkomstig van muziek en optredens. Het belooft een Bourgondische feest met veel lekkers voor de bezoekers te worden volgens initiatiefnemer en organisator Edwin Pijnenburg uit Helvoirt. De toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij HelvoirThuis en Mitra Pijnenburg in de Kerkstraat in Helvoirt.

Kartrekker Edwin Pijnenburg: “Er kunnen maximaal 500 mensen binnen. Anders wordt het te druk. Het zijn er dan net genoeg die voor een gezellige sfeer zorgen.  Dat aantal geniet van de gezellige sfeer, de geur, de lekkernijen en elkaar ontmoeten met een drankje in de hand of iets lekkers op de tafel. Eten en drinken is populair bij het publiek maar ook bij de ondernemers in Helvoirt en Haaren. Er zijn 20 standhouders. De meeste van vorig jaar maar ook een paar nieuwe. We hebben niet elk verzoek kunnen honoreren.”

Gratis proeven
De bedrijven uit Helvoirt, Haaren en omgeving zetten hun beste beentje voor om de smaakpapillen van de bezoekers te prikkelen. De bezoekers krijgen de gelegenheid om gratis bij een aantal bedrijven iets te proeven. De bezoekers ontmoeten elkaar tijdens het eten en drinken. Een uitgelezen kans een keer iets te proeven van producten uit de directe omgeving. Van een biertje van een bierbrouwerij of een uitbater van een uitspanning tot lekkernijen van de plaatselijke slager.  Vinden de bezoekers iets lekker, dan is dat product simpel extra te bestellen met gekochte munten. Sterke drank is ruimschoots aanwezig terwijl  cateraars de smaakpupillen gaan prikkelen. Er is een terras met zitjes maar ook statafels ontbreken niet. Voor muziek en entertainment zorgt de organisatie.  

Blind
Dit jaar is er een nieuwe formule bedacht rond het proeven van wijn. Je krijgt wijn te proeven met het verzoek in te schatten wat er in het glas zit. Deze ‘Blind Whine Tasting’ is mogelijk een uitdaging voor echte wijnkenners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in