Home Algemeen Burgemeester optimistisch over gedrag Vughtenaren bij versoepeling maatregelen.

Burgemeester optimistisch over gedrag Vughtenaren bij versoepeling maatregelen.

Burgemeester Van de Mortel was, zoals elke week, weer te horen in Blikveld bij Berry van de Water over de stand van ‘corona’zaken in Vught. Een blije burgemeester in die zin, dat hij het een goede zaak vindt dat de maatregelen met ingang van 1 juni versoepeld worden. Hij hoopt wel dat ‘zijn’ Vughtenaren zich bewust blijven van de noodzaak zich te gedragen conform de uitgezette gedragsregels wat betreft afstand houden en dergelijke. Natuurlijk is iedereen benieuwd hoe het met name de horeca zal vergaan. Er is overleg met de gemeente over hoe de inrichting buiten of binnen de horecagelegenheid vorm gegeven moet worden. Samen met de horeca is ook gepraat over de ambities van de horeca en hoe men kan voorkomen dat anderen daar dan weer geen last van ondervinden. De burgemeester gaat zeker niet alle terrassen zelf proberen, maar is toch nieuwsgierig genoeg om te gaan kijken hoe het verloopt.

Dat de maatregelen richting de ouderencentra verlicht worden is een pak van zijn hart. De gezondheidseffecten van de crisis en de maatregelen hebben met name daar veel menselijk leed teweeg gebracht en dat nu de contacten met de families weer mogelijk worden, is buitengewoon plezierig.
De wijze waarop de sportverenigingen zich creatief hebben opgesteld en, ondanks steeds wisselende maatregelen, verdient bewondering. Er wordt een grote mate van flexibiliteit getoond en dat geeft vertrouwen voor de komende maanden.

De gemeenten in Nederland krijgen van het ministerie in deze coronatijd circulaires toegestuurd met onder meer de te nemen maatregelen en dergelijke. Maar ook hoe de gemeenten de extra kosten die zij moeten maken om alle maatregelen uit te voeren financieel moeten verantwoorden. Gelukkig komt er nu een bedrag vrij om die extra kosten, waar Vught een nauwkeurige boekhouding van bijhoudt, te kunnen dekken. Maar eigenlijk is pas in september/oktober duidelijk hoeveel ‘corona’ de gemeente gekost heeft.

De burgemeester bemoeit zich overigens niet overal mee op dit gebied. Maar interpretatie-zaken rond coronamaatregelen vragen soms het doorhakken van knopen en daar wil de burgemeester zijn verantwoordelijkheid voor nemen als zijn uitleg van de maatregel verdedigbaar is. Hij heeft overigens in het burgemeestersoverleg contact met de GGD en de huisartsen.
De Vughtse huisartsen hebben hun coronatestpost in de Martinihal nu afgeschaald en ontmanteld. Al het beschikbare materiaal is daar wel opgeslagen om paraat te hebben bij een mogelijke tweede golf.

Presentator : Berry van de Water Techniek: Ralph van Dongen

Beluister hier het interview met Burgemeester Van de Mortel.

Interview met Burgemeester van de Mortel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in