Home Algemeen Brand in de Gouden Zonne

Brand in de Gouden Zonne

Een brand in het leegstaande pand de Gouden Zonne op de hoek Michiel de Ruyterweg met de Esschestraat in Vught heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de decorstukken van de musical van het Maurick College in Vught verwoest. De melding van de brand in het leegstaande pand kwam rond 10 over 2 in de nacht binnen bij de brandweer.
Bij aankomst van de brandweer was er sprake van flinke rookontwikkeling.
De brandweer zette twee blusvoertuigen in om de brand op de benedenverdieping onder controle te krijgen. Een groot deel van die verdieping van het voormalige jeugdhonk de Gouden Zonne ging bij de brand in vlammen op. Op de plek waar de brand heeft gewoed lagen decorstukken van de musical van het Maurick College opgeslagen.

Deze musical kon vanwege de corona geen doorgang vinden, waarna de decorstukken in het leegstaande pand werden opgeslagen. In het pand is geen gas of elektra meer aanwezig, daarom gaan politie en brandweer er ook van uit dat de brand vermoedelijk is aangestoken. De politie heeft de brand in onderzoek. Het pand de Gouden Zone staat al zo’n 6 jaar leeg, nadat de het jeugdhonk is verhuisd naar Jongerencentrum Elzenburg aan de Brabantlaan. De Gouden Zonne in Vught was de afgelopen jaren regelmatig doelwit van vandalen. Het pand is verkocht aan Pro Rail en zal moeten wijken voor de verdiepte ligging van het spoor in Vught. Wanneer het pand tegen de vlakte gaat is niet bekend.
De brand trok flink wat bekijks van voorbijkomende jeugd. Hoe groot de schade aan de decorstukken is, is op dit moment niet bekend maar het lijkt er op dat deze als verloren beschouwd moeten worden.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in