Home Algemeen Boa’s houden u in de gaten.

Boa’s houden u in de gaten.

Zoals wellicht bekend heeft de politie taken afgestoten aan zogenaamde Boa’s. Dit zijn bijzondere opsporingsambtenaren die in Domeinen zijn ingedeeld.
Er zijn 6 domeinen: 1. Openbare Ruimte; 2. Milieu, welzijn en infrastructuur; 3. Onderwijs; 4. Openbaar vervoer; 5. Werk, inkomen- en zorg en 6. Generieke opsporing.

Elke Boa in het betreffende domein kan voor een of meer van genoemde wetten en wetsartikelen opsporingsbevoegdheid hebben. In Vught zijn Boa’s aangesteld die onder andere ingedeeld zijn in het Domein Openbare Ruimte. In deze categorie zijn de laatste tijd klachten binnengekomen die gaan over onder andere vuurwerkoverlast, parkeren en het oneigenlijk gebruik van gemeentegrond. Het is nog geen oud- en nieuw maar de gemeente ontvangt nu al klachten over het afsteken van vuurwerk, met name in de omgeving van het Lidwinaveld. Het afsteken van vuurwerk is pas rond 31 december en 1 januari toegestaan. Wie dat nu doet riskeert een boete of een bezoek aan bureau HALT. Er wordt de komende tijd extra toezicht uitgeoefend over het illegaal afsteken van vuurwerk. Daarnaast wordt er regelmatig verkeerd geparkeerd in de gemeente. Auto’s die op het trottoir staan of op laadplekken van elektrische auto’s. Beide zijn overtredingen waarop ook strenger gelet gaat worden. Daarnaast kan er nog steeds in het centrum gratis geparkeerd worden maar wel met een parkeerschijf. Ook hier wordt streng op toegezien. Een boete voor het parkeren zonder parkeerschijf bedraagt 95 euro. Van dat geld kun je toch andere leuke dingen doen. Ook als u een afvalcontainer of iets dergelijks op de gemeentegrond plaatst zonder daarvoor een vergunning aangevraagd te hebben loopt u ook het risico op een boete. De komende maanden, met de feestdagen in zicht, zijn dure maanden, maak ze niet onnodig duurder.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in