Home Algemeen Blikveld, zaterdag 9 januari 2021

Blikveld, zaterdag 9 januari 2021

Gastvrouw: Rona Pietersen
Techniek en muziek: Maurice van de Vliet
Presentatie: Berry van de Water en Peter Corvers

Van 10 tot 11 uur

  • Bernard Doorenbos is vanaf dit jaar de nieuwe voorzitter van de Seniorenbus in Vught nadat vicevoorzitter Jozef Kok een klein jaar de honneurs heeft waargenomen.
  • Nino de Lange werd maandagavond geïnstalleerd als raadslid voor PvdA/GL, nadat Brecht Gerritse zich om persoonlijke redenen had teruggetrokken. En Jan van Iersel, vierde op de lijst van het CDA, miste op een haar na het raadslidmaatschap. Maar wat niet is kan nog komen als duidelijk is wie er wethouder worden.
  • Ontmoetingscentrum DePetrus in Vught had in 2019 een vliegende start met 200.000 bezoekers en lovende kritieken. Corona maakt voorlopig een eind aan dit succes. Wat betekent de noodgedwongen sluiting voor DePetrus en wat te doen met het jaarprogramma waar al gedeeltelijk een streep doorheen kan? Gast: Henk Smeets.

Van 11 tot 12 uur

  • Gemeentebelangen werd met 3164 stemmen opnieuw de grootste partij in Vught maar wordt na tien jaar resoluut buiten het college van B&W gehouden. PvdA/GL, D66 en CDA geven de voorkeur aan een middencoalitie met de VVD. Hoe hard komt die klap aan bij de partij die van de afgelopen 50 jaar 38 jaar deel uitmaakte van het gemeentebestuur? Aan tafel Guus van Woesik.
  • Vanaf 1 december is in de Bibliotheek Vught het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Iedereen die hulp kan gebruiken bij overheidstaken die via de computer geregeld moeten worden kan er gratis terecht. Aan de lijn: Elly van Hoof, vestiging coördinator ‘Huis 73’.
  • Vught Participeert pleit al lange tijd voor een nader onderzoek naar de mogelijkheden van een tunnel als alternatief voor de verdiepte ligging die nu is opgenomen in de plannen voor de N65. Uit berekeningen van Vught Participeert blijkt dat zo’n tunnel bijna de helft goedkoper is dan de variant die de gemeente heeft laten doorberekenen. Gasten: Philip Helmer (Vught Participeert) en Frans Bos (Stichting Comité N65).

11.55 uur

Afsluiting:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Ans de Man, Berry van de Water en Peter Corvers. Muziek en de techniek: Maurice van de Vliet, Gastvrouw was Rona Pietersen. Dit programma kunt u terugluisteren’ via onze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in