Home Algemeen Blikveld, zaterdag 8 augustus 2020

Blikveld, zaterdag 8 augustus 2020

Gastvrouw: Rona Pietersen
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet
Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water

We gaan weer gasten in onze Coronaproof studio ontvangen. Telefonische gesprekken worden afgewisseld met face to face-ontmoetingen. Ook gaan we in deze uitzending weer ‘duopresenteren’. Het begint, langzaam maar zeker, weer een beetje op ‘de oude tijden’ te lijken.

Van 10 tot 11 uur

  • Het Vughts Museum is op zoek naar de namen van een zestal onbekende gezichten op portretten van Charles Grips. Later dit jaar vindt er een expositie van een deel van zijn werken plaats. Henk Smeets komt er meer over vertellen.
  • In het politieke blok praten we met D66-fractievoorzitter Dianne Schellekens. Hoe denkt zij over actuele zaken zoals de Jagersboschlaan, de financiën, woningbouw en de IJzeren Man. Natuurlijk kijken we al even vooruit naar de naderende verkiezingen.
  • In de vakantieperiode zijn inbrekers wat vaker actief dan door het jaar heen. Is dat in Vught en omstreken ook het geval? Hoe kunnen of moeten we ons volgens politieman Marcel de Rouw daar tegen beschermen?

Van 11 tot 12 uur

  • De gemeenteraad moest terugkomen van vakantie voor een spoeddebat over de Jagersboschlaan. Dit dossier begint nu echt op Peyton Place te lijken. Was het debat nu echt nodig? Heeft het iets opgeleverd? En hoe gaat het nu verder? We vragen het aan wethouder Toine van de Ven.
  • Opgravingen, rondleidingen op Isabella, nieuwe uitgaves van ‘de schatten Vught’. In al dit soort gevallen is Wim Kievits er op de een of andere manier bij betrokken. Waar komt deze belangstelling voor de geschiedenis en oude spullen toch vandaan? Heeft hij misschien nog interessante nieuwtjes voor ons?
  • Al bijna 65 jaar is slijterij en wijnhandel De Gouden Ton actief in Vught. Ooit begonnen Jan en Mia de zaak in een oude stal achter het huidige pand. Tegenwoordig prijst Johan Paymans de dranken aan. Hij heeft nu het ‘rondje van de zaak’ bedacht. Heeft het misschien iets met de ovonde te maken?

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Maurice van der Vliet. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in