Home Algemeen Blikveld, zaterdag 7 november 2020

Blikveld, zaterdag 7 november 2020

Gastvrouw: Rona Pietersen.
Techniek en muziek: Ludo Servais.
Presentatie: Ans de Man en Berry van de Water.

Van 10 tot 11 uur

  • Reinier van Arkel wil zorgpark Voorburg opener en uitnodigender maken. Het mag een plek worden waar naast zorg ook plaats is om te wonen, te werken en te recreëren. Tijdens digitale bijeenkomsten mogen inwoners hun ideeën inbrengen. Bracht de eerste digitale sessie wat Eddy van Doorn, de voorzitter van de Raad van Bestuur, ervan verwachtte?
  • Best verrassend kwam in de afgelopen week het bericht naar buiten dat het bestuur van De Speeldoos en de gemeente een akkoord hebben bereikt over nieuwbouw. Op de huidige plek komt een cultureel centrum met theaterfunctie. Het gloednieuwe gebouw zou er in 2025 moeten staan. We vragen aan Riet Voets, de voorzitter van het bestuur van De Speeldoos, hoe de overeenkomst tot stand is gekomen.
  • Voor één op de vijf kinderen staat er ’s morgens geen gezond ontbijt op tafel. Tijdens de week van het schoolontbijt kregen meer dan een half miljoen kinderen op 2.200 scholen een ontbijt voorgezet. We praten met projectmanager Sandra Pluim over de details van dit initiatief dat de afgelopen week plaats vond.

Van 11 tot 12 uur

De gemeenteraadsverkiezingen naderen met rasse schreden. In de afgelopen weken organiseerden we al enkele ‘mini-debatjes’ met lijsttrekkers in aanloop naar het verkiezingsdebat van 14 november. Vandaag het laatste deel van de politieke confrontaties met Toine van de Ven (PvdA-GroenLinks) en Fons Potters (D66). Beide heren zijn ervaren politici. Van de Ven is op dit moment wethouder financiën en onder meer belast met openbare ruimte, natuur en milieu, onderwijs en sport. Fons Potters is raadslid en oud-wethouder en momenteel adviseur strategische communicatie bij de Vereniging Afvalbedrijven. De discussiepunten zijn deze keer: woningbouw, afvalverwerking en het sociaal domein.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ludo Servais. Rona Pietersen verzorgde de gasten.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in