Home Algemeen Blikveld – Zaterdag 6 juni 2020

Blikveld – Zaterdag 6 juni 2020

188
0

Het zijn vreemde tijden. Het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet
Presentatie: Berry van de Water

Van 10 tot 11 uur

  • Aanstaande maandagmiddag dient de zitting voor een voorlopige voorziening, inzake de verharding van de Jagersboschlaan, bij de Rechtbank in Den Bosch. Buurtbewoner Harry van Sterkenburg was betrokken bij de voorbereiding en kent als geen ander de details.
  • De Coronabeperkingen worden wat losser. Dat geldt ook voor DePetrus en ‘de Bieb’. De voormalige kerk is, weliswaar met aangepast openingstijden, weer open. Wat kan er al wel en wat mag er nog niet? We praten er over met de locatiedirecteur van de bibliotheek Martin Hol.
  • Suzanne van Wiggen is fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. Hoe beleeft zij het Coronatijdperk? Gaat het raadswerk gewoon door? Wat denkt zij van de plannen voor de N65 en het centrum? Gaat het goed met de financiën van ons dorp? Is zij al bezig met de komende verkiezingen?
  • Afgelopen maandag kon Marjon Schellekens eindelijk haar restaurant Mae op het Marktveld openen. Door de Coronacrises werd de opening maanden uitgesteld. Welke gevolgen heeft dat gehad? Hoe is het ontvangen van gasten in de afgelopen dagen bevallen?

Van 11 tot 12 uur

  • Is burgemeester Roderick van de Mortel nog steeds tevreden over het Coronagedrag van ‘zijn inwoners’? Heeft hij vertrouwen in het verruimen van de maatregelen? Is de opening van de horeca in Vught goed verlopen? Heeft hij nog nieuws over de financiële positie van de gemeente? Zijn er nog andere zaken die de burgers moeten weten?
  • Het HelvoirtHuis is weer open. Meer dan ooit wil het een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, vooral nu ze elkaar zo’n lange tijd niet gezien hebben. Heeft zakelijk leider Jan van den Boer alles onder controle?
  • Hoe vergaat het basketbalvereniging Octopus in deze vreemde tijden? Zijn er bijvoorbeeld activiteiten in de buitenlucht? Is er al zicht op het komende seizoen? Voorzitter Ted Smets heeft de laatste stand van zaken.
  • Van Loon Galleries gaat verhuizen van de Taalstraat naar de Heuvel. De voormalige pastorie, in 1864 gebouwd, heeft maar liefst 600 m2 oppervlak. Er wordt hard gewerkt om het ietwat sobere pand te verbouwen naar een eigentijdse, open kunstgalerie. Weet Kim van Oirschot al wanneer de opening gepland is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in