Home Algemeen Blikveld, zaterdag 5 september 2020

Blikveld, zaterdag 5 september 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Ludo Servais
Presentatie: Ans de Man en Berry van de Water

Ook in deze editie van Blikveld komen we weer interessante gasten tegen. Telefonische gesprekken en face-to-face-ontmoetingen wisselen elkaar af.

Van 10 tot 11 uur

  • Sander Wieringa van de Natuur- en Milieugroep Vught maakt zich grote zorgen over een kaalslag onder de bomen langs de N65. Bij de ombouw worden er alleen al in Vught meer dan 400 bomen geveld. En ook in Helvoirt zullen de kettingzagen hun werk gaan doen. Ziet hij mogelijkheden om het verdwijnen van de vele bomen te compenseren?
  • In het politieke blok praten we met CDA-fractievoorzitter Yvonne Vos. Is de politiek weer aan het warmlopen na het zomerreces? Wat zijn op dit moment de grootste uitdagingen? Hoe staat het met de voorbereidingen op de verkiezingen? Wat zijn haar eigen ambities? Als de tijd het toelaat gaan we dit allemaal bespreken.
  • Biologische tuinderij De Scheve Schup gaat verhuizen. Van het terrein bij het voormalige klooster Huize Theresia naar Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel. Samen met Brabants Landschap wordt er een tuin met een maatschappelijke invulling gecreëerd. Het streven is dat in het voorjaar van 2021 de eerste gasten kunnen worden ontvangen. Zondag 13 september aanstaande is er al een open dag waarop Hans Schevelier gaat uitleggen wat precies de bedoeling is. Wij krijgen een voorproefje.

Van 11 tot 12 uur

  • Dit jaar is het 100 jaren geleden dat de schilder Charles Grips overleed. Dit gaf aanleiding voor behoorlijk wat initiatieven. Een expositie in DePetrus, waarvoor Grips vele religieuze taferelen schilderde, 2 boekwerken en een documentaire van een kwartier. Op 6 september vindt de aftrap plaats. Wij bespreken dit alles met Henk Smeets, Jan Hogema, Wim Kievits en Peter van Lent, die allemaal een bijdrage hebben geleverd aan het eerbetoon. Een volle studio dus, maar door gebruik te maken van extra microfoons nog steeds Coronaproof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in