Home Algemeen Blikveld zaterdag 4 april 2020

Blikveld zaterdag 4 april 2020

Techniek en muziek: Maurice van der Vliet.
Presentatie: Berry van de Water.

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Kringloopwinkel

Van 10 tot 11 uur

  • Al sinds 1965 verschijnt dorpsblad ’t Pomphuiske maandelijks in Helvoirt. Het blad is gevuld met aankondigingen, mededelingen en meningen van inwoners en verenigingen. We vragen aan Jan van Balkom of het in deze tijden nog wel lukt de pagina’s te vullen.
  • De Vincentius Kringloopwinkel is voorlopig gesloten tot en met 28 april. Wat betekent dit voor de organisatie van voorzitter Ton van der Vossen? Weet hij ook iets van de andere activiteiten van de Vincentiusvereniging? En heeft hij het nu rustig als gemeenteraadslid of juist niet?
  • Het plaatsen van de nieuwe trap Muyserick belooft een indrukwekkend schouwspel te worden. Het spektakel kan zelfs via meerdere mediakanalen live gevolgd worden. Hoe trots is wethouder Toine van de Ven?
  • Na 17 jaren managen bij Vughterstede is Frank de Haas onlangs met pensioen gegaan. Wat heeft hij in die tijd allemaal gerealiseerd? Gaat hij van zijn welverdiende rust genieten of heeft hij al een hoop activiteiten gepland?

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn drukke dagen voor burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Coronavirus is natuurlijk immens. Hij geeft een update van wat er de afgelopen week in Vught gebeurd is.
  • Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis voor kinderopvang ‘Onder De Pannen’? Hebben zij misschien de organisatie aan moeten passen? Of nieuwe activiteiten opgestart? Chantal van Kaathoven weet er meer van.
  • Vught Participeert ondersteunt de bewoners van Vught bij het participeren in de ontwikkeling van hun leefomgeving. De vereniging is nog niet tevreden met de verkeersplannen in de Raadhuisstraat en bij de N65. We gaan proberen gelijktijdig te praten met Philip Helmer en Maaike Dautzenberg.
  • Het is niet alleen al wekenlang stil op de voetbalvelden, de KNVB heeft de afgelopen week bekend gemaakt dat het amateurvoetbal dit seizoen niet meer wordt hervat. Wat betekent dit voor het Real Lunet van voorzitter Patrick Molle?
ontwerp-bestemmingsplan N65

11.55 uur  
   
Afkondiging
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Maurice van der Vliet. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in