Home Algemeen Blikveld, zaterdag 31 oktober 2020

Blikveld, zaterdag 31 oktober 2020

Foto: NOVO3 in de lucht - 5 oktober 2019

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet
Presentatie: Berry van de Water en Erik Overman

Ook deze editie van Blikveld zit weer bomvol met interessante gasten, die komen praten over actuele onderwerpen. In het tweede uur het tweede debat in de reeks van drie, vooruitlopend op ons grote NOVO3 slotdebat van 14 november.
Blijf luisteren en u bent weer helemaal op de hoogte.

Van 10 tot 11 uur

 • De verkoop bij de Kringloopwinkel loopt terug. Vreemd in deze tijd; je zou verwachten dat menigeen behoefte heeft aan weliswaar gebruikte maar nog in goede staat verkerende spullen. De aanvoer puilt uit. We ruimen wel onze kasten op maar de vrijkomende plekken worden niet gevuld met aankopen van de Kringloopwinkel. Hoe zit dat? Lex Floris komt duidelijkheid verschaffen.
 • In de aanloop naar de raadsverkiezingen maken we kennis met (relatieve) nieuwkomers op de lijst. Joris Vrensen bijvoorbeeld. Hij is al lang actief bij D66, als voorzitter bijvoorbeeld, maar nu voor het eerst op de lijst, op nummer vier. Ook op nummer vier, maar dan voor het CDA, staat Jan van Iersel uit Helvoirt. Voor de Vughtse luisteraar misschien niet zo bekend, maar daar gaat vanaf vandaag verandering in komen.
 • Het ziet er naar uit dat het komende carnavalsseizoen een uitermate sober karakter gaat krijgen. Niet alleen in Vught, maar in heel carnavalminnend Nederland gaat de feestmodus naar stand nul. Is er dan helemaal niets te doen? Toch wel. De Grote Online TV show, op 7 november, wordt georganiseerd door Dommelbaorzedurp. Iets carnavalesks? We horen het van twee presentatoren Ellen Huizinga en Jaap van der Heijden.

Van 11 tot 12 uur

 • Vandaag organiseert NOVO3 het tweede debat tussen twee lijsttrekkers van twee politieke partijen in Vught en Helvoirt en Cromvoirt, als opwarmer voor het grote slotdebat van zaterdag 14 november.
 • Vandaag treden Bregje Pijnenburg – Van Gemert (Gemeentebelangen) en Dani Smith (SP) aan.
 • De debatthema’s zijn vandaag:
  • verlaging van de CO2-uitstoot in de (nieuwe) gemeente Vught, ingebracht door Dani;
  • jeugd in combinatie met onderwijs, een onderwerp van Bregje;
  • lokaal te treffen maatregelen vanwege de coronacrisis.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door niemand minder dan Maurice van der Vliet. Onze gastvrouw was Wilna van der Heijden.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in