Home Algemeen Blikveld, zaterdag 3 oktober 2020

Blikveld, zaterdag 3 oktober 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Ans de Man en Peter Corvers

Van 10 tot 11 uur

DePetrus
  • In DePetrus is een speurtocht uitgezet voor kinderen, een ‘Pietertjes speurtocht’ in het Vughts museum. De jeugd kan op deze manier kennis maken met cultureel erfgoed in hun eigen omgeving.
    Aan tafel: Hannie Rietvelt en Tineke Beekman.

  • Samen voor Vught wil meer duidelijkheid over de hinder door trillingen langs het spoor in Vught. Veel mensen liggen wakker van het denderende geluid dat gevolgen heeft voor hun gezondheid. De belangenvereniging wil dat de trillinghinder continue wordt gemeten. Aan tafel: Ger Maas
  • Bert Timmermans en Mike Venrooij zijn nieuwelingen op de kandidatenlijst van respectievelijk de VVD en Gemeentebelangen. Waarom kiezen zij voor de lokale politiek en wat zijn hun ambities?

Van 11 tot 12 uur

Roderick van de Mortel
burgemeester Vught
  • Deze week werden opnieuw nieuwe maatregelingen afgekondigd door premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Maar er is ook onduidelijkheid over de nieuwe maatregelen.  Zoals vaker in Blikveld praten we ook nu met burgemeester Roderick van de Mortel, onder meer over de gevolgen van de maatregelen in Vught.   
  • Rector Huub van der Linden neemt na 40 jaar afscheid van het Maurick College. Afgelopen donderdag zette hij een punt achter zijn indrukwekkend dienstverband als docent en rector.
  • Zondag werd Petra van den Eerenbeemt gekozen tot dorpsdichter in Vught. Wat is haar ambitie en wat zijn haar plannen. Aan tafel: Louis Wetzer en Petra van de Eerenbeemt.   

Afsluiting
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Ans de Man, Berry van de Water en Peter Corvers. Muziek en de techniek: Ralph van Dongen. Gastvrouw was Wilna van der Heijden. Dit programma kunt u terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in