Home Algemeen Blikveld, zaterdag 29 augustus 2020

Blikveld, zaterdag 29 augustus 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Maurice van Vliet
Presentatie: Ans de Man en Erik Overman

Ook deze editie van Blikveld zit weer bomvol met interessante gasten. Telefonische gesprekken en face-to-face-ontmoetingen wisselen elkaar af. Benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt in uw regio? Blijf luisteren en u bent weer helemaal op de hoogte.

Van 10 tot 11 uur

  • Ellen Huinink, de armoedecoördinator in Vught, heeft een Signaalkaart Armoede overhandigd aan decanen van het Maurick College. Wat is de gedachte daarachter? Kan het Maurick College een bijdrage leveren aan het terugdringen van de armoede?
  • Michel Versteeg is de fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Met hem praten we in het politieke blokje over actuele ontwikkelingen in de Vughtse politiek. En natuurlijk blikken we ook alvast een beetje vooruit naar de verkiezingen.
  • Mede namens de woningcorporatie Charlotte van Beuningen hebben de huurders van de corporatie diverse activiteiten kunnen beleven. Van een buurtbingo tot een goocheloptreden, van muziek tot een verjaardagstaart voor jarige huurders. Waarom doet de corporatie dit? Wat is de diepere gedachte achter deze ‘cadeautjes’? Gerdie Jans Rat is er namens de Charlotte van Beuningenstichting bij betrokken.

Van 11 tot 12 uur

Toine van de Ven
  • Wethouder Toine van de Ven zal zich wat minder comfortabel gevoeld hebben toen hij dinsdag 25 augustus de uitspraak van de rechter hoorde. De rechter vond dat de gemeente Vught te hard van stapel liep bij de werkzaamheden aan de Jagersboschlaan.
    Wat nu? Heeft de uitspraak invloed op het beleid in dezen?
  • Onlangs is de stichtingsakte van de Stichting Speelgoedbank Vught getekend. Met twee van de oprichters, Marjet Hoppenbrouwers en Sophia van Thiel praten we over het hoe en waarom van de Speelgoedbank. Wat moeten Vughtenaren weten over dit mooie initiatief?
  • De coronamaatregelen verhinderen een reguliere uitvoering van de musical ‘De koning van Katoren’. Dus sloeg ‘Onze Musical’ een andere weg in. Afgelopen week kwam het eerste deel van de podcast beschikbaar. Regisseuse Mary Ann Schonk is met twee acteurs, Puck Jungslager en Yara van der Sanden in onze studio om hun ervaringen met ons te delen.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de niemand minder dan Maurice van Vliet. Onze gastvrouw was Wilna van der Heijden.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in