Home Algemeen Blikveld – zaterdag 23 mei 2020

Blikveld – zaterdag 23 mei 2020

Techniek en muziek: Ludo Servais.
Presentatie: Berry van de Water.

Het zijn vreemde tijden. Het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Het burgerinitiatief KANT zet zich in om vanuit een groeiend bewustzijn de klimmaatverandering te minimaliseren en de gevolgen ervan in te dammen. Een van de manieren om dit te doen is het vergroenen van tuinen, daken en balkons. Tiny Vermeer weet er veel meer over te vertellen.
  • De horeca moest enkele maanden op slot. Hoe heeft Klaas van Leengoed van Kasteel Maurick deze periode beleefd? Vanaf 1 juni om 12.00 uur mogen hotels, restaurants en cafés, onder strikte voorwaarden, weer open. Is het Vughtse bedrijf er klaar voor?
Floor Bink
  • Floor Bink is fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks. Hoe beleeft zij het Coronatijdperk? Gaat het raadswerk gewoon door? Wat denkt ze van de plannen voor de N65 en het centrum? Gaat het goed met de financiën van ons dorp? Is ze al bezig met de komende verkiezingen? We komen waarschijnlijk tijd te kort om dit alles met haar te bespreken.
  • Nationaal Monument Kamp Vught mag vanaf 1 juni weer open voor individuele bezoekers. Hoe gaat Jeroen van den Eijnde dat met zijn team aanpakken? Wat mag wel en wat kan niet? Hoe worden trouwens dit jaar de kindertransporten herdacht? Fysiek kan niet, maar online wel?

Van 11 tot 12 uur

burgemeester
Roderick van de Mortel
  • Is burgermeester Roderick van de Mortel nog steeds tevreden over het Coronagedrag van ‘zijn inwoners’? Hebben wij meer geinfecteerden dan dorpen in de omgeving? Gaat het lukken met de opening van de horeca? Hoe gaat het met de BOA’s en zijn ambtenaren? Is hij trouwens tevreden met de resultaten van het veiligheidsonderzoek 2019?
  • Voordat rector Huub van der Linden in oktober afscheid neemt, zal hij moeten bedenken hoe het fysieke lesgeven op het Maurick College vanaf 2 juni georganiseerd gaat worden. Veel scholen worstelen met ‘de bekende 1,5 meter’. Ziet hij problemen?
Showcialisme in Vught
Henri Swinkels, SP Statenlid Noord Brabant
  • Henri Swinkels was van 2015 tot 2019 gedeputeerde voor cultuur van het provinciale Brabantse bestuur. Onder de nieuwe coalitie lijkt het erop dat de cultuur minder aandacht en financiële ondersteuning gaat krijgen. Is het tij nog te keren?
  • Hij speelde bij FC Eindhoven en FC Den Bosch meer dan driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. De afgelopen jaren speelde Justin Tahapary met veel plezier bij Real Lunet. Maar nu wil hij de focus naar zijn maatschappelijke carriere verleggen. Heeft hij zijn schoenen weggegooid? Of liggen ze nog ergens voor het geval dat ….?

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ludo Servais. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in