Home Algemeen Blikveld, zaterdag 23 januari 2021

Blikveld, zaterdag 23 januari 2021

Suzanne Otters

Gastvrouw: Rona Pietersen.
Techniek en muziek: Ralph van Dongen.
Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.

Van 10 tot 11 uur

  • Het is onrustig in de Provinciale Staten van Brabant. Bij coalitiepartner Forum voor Democratie is er een scheiding ontstaan en een statenlid van 50Plus is naar het CDA overgestapt. Op vrijdag 22 januari vindt er een ingelast debat plaats. We bespreken met Suzanne Otters van de VVD hoe het nu verder moet.
  • Na twee en een half jaar in de gemeenteraad te hebben gezeten, is Yvonne Vos namens het CDA een van de wethouders van de nieuwe coalitie. Zij wordt onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, sport, het buitengebied en de bestuurscultuur. Wat is zij in de komende jaren van plan?
  • Mark du Maine neemt namens de VVD zitting in het college van B&W. Naast financiën en economische zaken wordt hij, onder meer, ook verantwoordelijk voor de grote verkeersprojecten. Dat lijkt een zware klus te worden. We zijn benieuwd wat hij daar zelf van vindt.

Van 11 tot 12 uur

  • Namens PvdA-GroenLinks is Toine van de Ven de enige ‘zittenblijver’ in het college. Het lijkt erop dat hij zijn favoriete takenpakket heeft gekregen: de openbare ruimte, de WMO, kunst en cultuur en het accommodatiebeleid lijken hem op het lijf geschreven. Moest hij hard onderhandelen om dit voor elkaar te krijgen?
  • Dit jaar worden in januari voor de 18de keer de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het voorlezen aan kinderen tot een jaar of zes te stimuleren. Ook zijn er dit jaar weer voorleeswedstrijden voor kinderen uit groep 7 en 8. Debby van Gemert komt vertellen hoe dat digitaal gaat.
  • Fons Potters was al eerder wethouder namens D66. De komende jaren wil hij, onder andere, verantwoordelijk zijn voor volkshuisvesting, onderwijs, jeugdzorg en burgerparticipatie. ‘Gaat hij het nu heel anders doen dan de eerste keer’?

Afkondiging

Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Rona Pietersen ontving de gasten. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.novo3.nl !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in