Home Algemeen Blikveld, zaterdag 22 augustus 2020

Blikveld, zaterdag 22 augustus 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Ans de Man en Erik Overman

Ook in deze editie van Blikveld komen we weer interessante gasten tegen. Telefonische gesprekken en face-to-face-ontmoetingen wisselen elkaar af.

Van 10 tot 11 uur

  • Rosa Lima, de Vughtse dahliavereniging, organiseert op alle zaterdagen in september een inloopochtend. Wat is er zo apart aan een dahlia? Er is toch ook niet zoiets als een begoniavereniging, of een fuchsiaclub? Wat kunnen we verwachten op de inloopochtenden? Daar heeft voorzitter Frank Wilsens vast een antwoord op.
  • In het politieke blok praten we met fractievoorzitter Suzanne van Wiggen van de SP. We praten over actuele zaken en we kijken al even vooruit naar de naderende verkiezingen.
  • Maandag 24 augustus starten de basisscholen weer. Altijd spannend natuurlijk, maar nu helemaal. Hoe gaan de scholen om met de maatregelen die ‘Het Virus’ in toom moeten houden? We praten daarover met de directeur van De Springplank, Martin Baks.

Van 11 tot 12 uur

  • Ouderen Samen heeft een brief van maar liefst vier kantjes gecomponeerd, met aanbevelingen voor de Vughtse politieke partijen, die bezig zijn met hun verkiezingsprogramma. We zijn benieuwd naar de verwachtingen die Ouderen Samen heeft. Voorzitter Anneke van Wijmen en Koos van der Zouwe, hij is de projectleider Wonen bij Ouderen Samen, zijn in onze studio om een toelichting te geven.  
  • In DePetrus is de duo-expositie ‘Stroef Groeien’ te bewonderen. De expositie toont schilderkunst van Ellen Valk en Yolande Rommers. Hun werk is te zien tot en met 29 augustus. Beiden zijn bij ons te gast om over hun expositie te vertellen.
  • Er staan nogal wat zaken op het programma voor de Vughtse carnavalsorganisatie Dommelboarzedurp. Deun en Dender, het jubileumfeest. Maar hoe organiseer je zoiets in deze ongewisse tijden? Voorzitter Reinier Straatman komt om een en ander te duiden.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek waren vandaag in de vertrouwde handen van Ralph van Dongen. Onze gastvrouw was Wilna van der Heijden.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in