Home Algemeen Blikveld, zaterdag 21 november 2020

Blikveld, zaterdag 21 november 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet
Presentatie: Peter Corvers en Erik Overman

Ook deze editie van Blikveld zit weer bomvol met interessante gasten, die komen praten over actuele onderwerpen. In het tweede uur kijken we terug op de verkiezingen van 18 november. In tweetallen komen de lijsstrekkers aan het woord om te praten over hun vreugde of teleurstelling. Hoe hebben ze de campagne ervaren, wat is hun reactie op de uitslag en – misschien wel het belangrijkst – hoe gaat de lokale politiek er de komende vijf en een halfjaar uitzien?

Van 10 tot 11 uur

‘Twee bijzondere dorpen’ is de titel van een boek over Vught en Cromvoirt. Onlangs schonk Napoleon het eerste exemplaar aan burgemeester Van de Mortel. Het boek wordt gezien als een afsluiting van de Vughtse Historische Reeks. We praten daar over met Ottie Thiers, die samen met Ad van den Oord de eindredactie verzorgde.

Angèle van de Water

De maand december is traditioneel de drukste maand voor de detailhandel. Maar. De maatregelen om corona en covid te bestrijden zorgen voor een andere sfeer. Aan Centrummanager Angèle van de Water de taak om, samen met de ondernemers, de moed erin te houden en de loop naar het centrum te stimuleren. Hoe doet ze dat? We zijn benieuwd naar de acties die op stapel staan.  

Op zaterdag 12 december staat in Cromvoirt de zevende editie van de jaarlijkse dorpskwis gepland: de DCCK. Ondanks alle beperkingen – die er uiteindelijk toe moeten leiden dat we over een tijdje weer in ons oude stramien terugkeren – zal er weer fanatiek gespeeld worden om de prijzen. Hoe dan? Ilja Wittenie en Paul van de Wijnkel komen erover vertellen.

Van 11 tot 12 uur

We gaan in het tweede uur terugblikken op de verkiezingen van afgelopen woensdag, 18 november. Dat doen we met de lijsttrekkers, in tweetallen – om het covidgevaar tot een minimum te beperken.

We hebben het alfabet erbij gepakt en komen tot de volgende line–up, waarbij de partijnaam het criterium is – dat u niet denkt dat we alvast een coalitie aan het smeden zijn.

We beginnen met Rutger Jans (CDA) en Fons Potters (D66). Vervolgens praten we met Bregje Peijnenburg – Van Gemert (Gemeentebelangen) en Toine van de Ven (PvdA – GL). Tot slot verwelkomen we Dani Smith (SP) en Mark du Maine (VVD).

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door Maurice van der Vliet. Onze gastvrouw was Wilna van der Heijden.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in