Home Algemeen Blikveld zaterdag 21 maart 2020

Blikveld zaterdag 21 maart 2020

Techniek en muziek: Maurice van der Vliet.
Presentatie: Berry van de Water.

Vught, 20 maart 2020
Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Onderwerpen Blikveld
zaterdag 21 maart 2020

Van 10 tot 11 uur

  • De Seniorenbus Vught heeft 400 vaste abonnees en 75 vrijwilligers. Het bestuur heeft besloten haar vervoersdiensten voorlopig op te schorten tot en met maandag 6 april. Wat zijn volgens bestuurslid Jozef Kok de gevolgen voor zijn organisatie?
  • Ook Kasteel Maurick heeft, conform de richtlijnen van het RIVM, de deuren moeten sluiten. Wat betekent dat voor mede-eigenaar Klaas van Leengoed en zijn werknemers?
  • Stijn Peels dreigt beroemd te worden. De leraar op het middelbaar onderwijs probeert op originele wijze zijn leerlingen met filmpjes te activeren. Via YouTube brengt hij op een ontspannen manier leerstof in de huiskamer. Hoe kwam hij op het idee?
  • ‘Vught voor Elkaar’ heeft de afgelopen week een telefoonnummer beschikbaar gesteld voor het stellen van hulpvragen. Boodschappen doen? De hond uitlaten? Of medicijnen ophalen? Vrijwilligers proberen daar waar mogelijk te helpen. Riëtte Benus, sociaal werker bij Welzijn Vught kan er meer over vertellen.

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn drukke dagen voor burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Corona virus is natuurlijk immens. Hij geeft een update van wat er de afgelopen week in Vught gebeurd is.
  • Vorige week spraken we met wethouder van Woesik over de N65. Het lijkt erop dat het bestemmingsplan in april in de gemeenteraad komt, zodat het voor de zomer ter inzage kan worden gelegd. De wethouder is best tevreden met het resultaat. Deelt Marianne van Erp van Samen voor Vught die mening?
  • Alle verpleeghuizen en woonvormen voor ouderen zijn deze week op slot gegaan. Bezoek kan even niet meer. Wat voor impact heeft dat volgens directeur Peggy van der Koelen voor de bewoners en het personeel van Vughterstede?
  • Suzie Luijsterburg is leerkracht op kindcentrum de Avonturier. Voorlopig zijn alle scholen dicht. Hebben de kinderen nu een soort van vakantie, of wordt er les op afstand gegeven? Hoe beleeft Suzie het Corona tijdperk?

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Maurice van der Vliet. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in