Home Algemeen Blikveld – zaterdag 20 juni 2020

Blikveld – zaterdag 20 juni 2020

Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Berry van de Water

Het zijn vreemde tijden. Het Coronavirus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Kinderen van ouders met weinig geld kunnen zich aanmelden voor een ontbijtbox aan huis. Met een volle buik naar school, dat bevordert de leerprestaties. Dit allemaal in het kader van het Nationaal Jeugd Ontbijt. Hoe werkt dat precies en hoe verloopt het tot nu toe in Vught? We praten erover met Jacques Hendrikx.
  • Het zijn zware tijden voor de kermisexploitanten. Door de Coronacrisis hebben zij al maandenlang geen inkomen meer. Er werd onlangs dan ook naar Den Haag getogen om te protesteren. Hoe komt Henri Paashuis en de rest van de familie deze moeilijke dagen door? Zijn er ook nieuwe initiatieven te melden?
Mark du Maine, fractievoorzitter VVD Vught
  • Mark du Maine is fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad. Wat denkt hij van de centrumplannen? Of van de Jagersboschlaan, DePetrus of de financiële positie van de gemeente? Is hij trouwens al bezig met het voorbereiden van de komende verkiezingen?
  • De kringloopwinkel van Vincentius gaat begin juli weer open. We overleggen met manager Ton van der Vossen wat er allemaal nog moet gebeuren voordat de klanten weer geholpen kunnen worden.

Van 11 tot 12 uur

  • Stichting DePetrus wil meer subsidie van de gemeente. De jaarlijkse 100.000 Euro zou verhoogd moeten worden naar 135.000 Euro. Vooral de minderopbrengst door het Coronavirus en de oplopende beheerskosten zouden aanleiding voor het tekort zijn. Penningmeester Peter Hordijk heeft voor ons de details.
Leo Ketelaars, Albert Heijn Vught
  • Het is bijna niet te geloven, maar het gaat toch echt gebeuren. Leo Ketelaars, het gezicht van ‘de kleine Albert Heijn’, gaat met pensioen. Volgende week sluit hij een lange carrière in het kruideniers vak af. Is hij al aan de gedachte gewend?
  • Maar liefst 13 weken lang hebben Arno van der Lee en Frank van de Vijver met enkele collega’s muzikale serenades gebracht bij woongebouwen voor senioren. Het publiek was onverdeeld enthousiast. Maar hoe was het voor ‘de artiesten’?
Mike Wiersema
  • MOVE Vught is druk bezig het zomerprogramma te plannen. Omdat er verwacht wordt dat veel mensen dit jaar niet op vakantie gaan, is het aanbod uitgebreid. Ook zijn Mike Wiersema en zijn collega’s druk met een looproute bij Theresia, een natuurspeeltuin op het Lidwinaveld en een beweegtuin aan het Bisschop Zwijsenplein. Genoeg te bespreken dus.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in