Home Algemeen Blikveld, zaterdag 20 februari 2021

Blikveld, zaterdag 20 februari 2021

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Maurice van de Vliet
Presentatie: Ans de Man & Peter Corvers

Van 10 tot 11 uur

  • In de Grote Zeeheldenbuurt in Vught stonden 98 woningen, daar komen 163 nieuwe huizen voor terug. Een mix van woonhuizen en appartementen. Hoe is op dit moment de stand van zaken? Marian van de Heuvel van de Charlotte van Beuningenstichting praat ons bij.  
  • Kim Dorna kwam met 150 voorkeursstemmen in de Vughtse gemeenteraad voor PvdA/GL. Waar dankt zij haar electorale succes aan en wat zijn haar ambities in de Vughtse politiek? 
  • De maatregelen rondom corona raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Alzheimer Nederland zet zich samen met duizenden vrijwilligers in voor mensen met dementie en mantelzorgers. Wat zijn in deze tijd de grootste problemen waar zij tegenaan lopen. We praten daarover met Cees Wouters, Alzheimer Nederland, regio Den Bosch, voormalig klinisch geriater Jeroen Bosch ziekenhuis.

Van 11 tot 12 uur

  • In de berekeningen voor de stikstofuitstoot van de N65 zijn fouten gemaakt waardoor uitstel van de werkzaamheden dreigt. Hoe groot is die kans? En hoe gaat de procedure verder? Daarover praten we met wethouder Mark du Maine. Van hem willen we ook graag weten hoe hij zijn eerste vijf weken als wethouder heeft ervaren.
Oude dr. Landmanschool
  • De Oude dr. Landmanschool in Helvoirt krijgt een nieuwe bestemming waarvoor een prijsvraag is bedacht. Er liggen drie ontwerpen van ontwikkelaars en architecten. Hoe wordt er een keus gemaakt? En: in de monumentale Mariakerk in Vught komen 30 zorgappartementen. Hoe ziet dit plan eruit? Dat vragen we aan wethouder Yvonne Vos.
  • In Helvoirt is nog veel dat herinnert aan Vincent van Gogh: de oude hervormde kerk waar vader Theodorius dominee was, de domineeswoning, de statenbijbel, de graven van oom Johannes en tante Doortje en het woonhuis van zijn drie tantes. Els Knoope uit Helvoirt  schreef een boek over Vincent van Gogh.

Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Ans de Man, Berry van de Water en Peter Corvers.
Muziek: Ralph van Dongen.
Techniek: Maurice van de Vliet.
Gastvrouw was Wilna van der Heijden.
Dit programma kunt u terugluisteren via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in