Home Algemeen Blikveld – zaterdag 2 mei 2020

Blikveld – zaterdag 2 mei 2020

Techniek en muziek: Ludo Servais
Presentatie: Berry van de Water

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

Beheer Openbare Ruimte

• 2019 was een absoluut rampjaar waar het de eikenprocessierups betreft. Nog nooit was de overlast van de beestjes zo groot. Hoe verloopt de bestrijding tegenwoordig in Vught? We vragen het Jack Dikmans, hij is de bedrijfsleider van de BOR (Beheer Openbare Ruimte). Wat is trouwens de invloed van de Corona-situatie op zijn werk?

• De Facebookpagina ‘Je bent pas een Vughtenaar als …’, werd 5 jaren geleden opgestart als een try-out. Wie had kunnen denken dat het zo’n groot succes zou worden. Weet mede-initiatiefnemer Peter Pijnen waar die grote belangstelling vandaan komt?

Yvonne Vos, fractievoorzitter CDA

• Hoe beleeft gemeenteraadslid Yvonne Vos de huidige situatie? Wat is de invloed op het raadswerk? Wat denkt ze van ‘het gedoe’ rond de N65? Maakt ze zich zorgen over de financiële situatie van ons mooie dorp? Wat denkt ze van ‘het provinciaal gedoe’ binnen het CDA?

Bibliotheek Vught

• De ‘Bieb’ in DePetrus is al een tijdje gesloten. Wat zijn de consequenties daarvan? Hebben we nu juist meer tijd om te lezen? Hoe loopt het met initiatieven zoals de ‘Thuisbieb’ en het afhaalpunt? We vragen het aan lokatiedirecteur Martin Hol.

Van 11 tot 11 uur

• Het zijn drukke dagen voor burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Coronavirus is natuurlijk immens. Hij geeft een update van wat er de afgelopen week in Vught gebeurd is. We praten natuurlijk ook nog even bij over de planning voor 4 en 5 mei.

De Avonturier

• Na wekenlange ‘op afstand lessen’ gaan de basisscholen vanaf 11 mei weer open. Dat kan natuurlijk alleen na gedegen voorbereiding, zodat aan de voorschriften van de overheid kan worden voldaan. Gaat het allemaal lukken op ‘De Avonturier? Suzie Luijsterburg weet het.

Peggy van der Koelen

• De deuren van woonzorgcentra Elisabeth en Theresia zitten al weken dicht. Ingrijpend voor zowel de bewoners als het personeel. Is het nog een beetje vol te houden? Werkt bestuurder Peggy van der Koelen al naar een verlichting van de maatregelen toe?

• Hoe ervaart MOP-voorzitter Walter van Benthem de gevolgen van het beëindigen van de hockeycompetities? Zo wel het eerste dames- als herenteam leek op promotie af te stevenen. Is de jeugd alweer begonnen met trainen en zijn de daarbij horende protocollen praktisch werkbaar?

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ludo Servais. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in