Home Algemeen Blikveld, zaterdag 19 september 2020

Blikveld, zaterdag 19 september 2020

Gastvrouw: ​​Wilna van der Heijden
Techniek en muziek:​ Maurice van der Vliet
Presentatie: ​​Ans de Man en Berry van de Water


Van 10 tot 11 uur 
De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Dan worden er dus lijsttrekkers gekozen. Bij het CDA is de keuze gevallen op Rutger Jans. Hij was al actief als commissielid en sprak regelmatig zijn zorgen uit over de financiële positie van de gemeente. Hoe gaat hij ervoor zorgen dat het CDA meer zetels krijgt? Hoe gaat hij zich profileren? Hoe gaat hij het verschil maken?

In het politieke blok praten we met Ton van der Vossen, de fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks. Staat alles al in het teken van de verkiezingen of worden er toch nog politieke zaken gedaan? Wat moet er anders of beter? De partij pakte in het Klaverblad flink uit met een positieve beoordeling van de eigen prestaties, maar kun je jezelf wel goed meten?

Bregje Peijnenburg-van Gemert werd tijdens de afgelopen dinsdag gehouden
algemene ledenvergadering van Gemeentebelangen unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Had ze daar op gerekend? Heeft ze enig idee wat haar te wachten staat? Hoe ziet ze haar politieke toekomst?

Van 11 tot 12 uur
Onlangs sierde wethouder Peter Pennings de achterkant van het Klaverblad. ‘Een centrum met allure, dat hoort bij Vught’, was de brugtekst naar een aantal voorbeelden van nieuwbouwprojecten. Het is hoog tijd dat we een update over die lopende projecten krijgen. Kunnen we meteen even bijpraten over de verwikkelingen aangaande het bestemmingsplan ‘de Braacken van Mariënhof’.

Met de oudgediende Fons Potters als lijsttrekker gaat D66 de verkiezingen in. Landelijke bekendheid, Sigrid Kaag, maakte dit in een videofilmpje bekend. Heeft de ervaren politicus al een duidelijk beeld met welke speerpunten hij extra stemmen gaat winnen? Met welke uitslag is hij tevreden? Is hij al nerveus?

Plaza Cultura en Move Vught zijn er in geslaagd om via 51 aanbieders maar liefst meer dan 200 activiteiten aan te bieden onder de vlag van Sjors Sportief en Sjors Creatief.
Wat is het geheim van dit concept en wat is er deze keer anders dan in de voorgaande jaren? Wij vragen het aan Mike Wiersema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in