Home Algemeen Blikveld zaterdag 18 april 2020

Blikveld zaterdag 18 april 2020

Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Berry van de Water

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Basisschool de Piramide heeft het schoolplein aan de Van de Pollstraat vernieuwd. Een ‘Plein van de Toekomst’ noemt Eefje van Lith het. Zij begeleidde de ombouw die moet leidden tot avontuurlijk en ontdekkend spelen en ondernemend leren.
  • Podium Circulair wil de transitie naar een circulaire samenleving een impuls geven. Ze hebben het Vughtse College een brief geschreven over een oriënterend onderzoek in de Gement en het Helvoirts Broek. Dit zou moeten bijdragen tot het realiseren van allerlei klimaatdoelstellingen. Wim Claessen weet precies wat de bedoeling is.
  • De open dag van basisschool Misha de Vries kon in de oorspronkelijke vorm niet doorgaan. Toen moest directeur Laurens Peeters creatief zijn. Dus organiseerde hij een virtuele meeting met geïnteresseerde ouders. Hoe ging dat?
wethouder Guus van Woesik
  • We hadden wethouder Guus van Woesik vorige week ook al in het programma. Toen kon hij nog niet vertellen dat de N65 toch niet afgesloten wordt. Er komt alsnog een tijdelijk viaduct tijdens de werken aan het spoor. Is dat goed nieuws?

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn drukke dagen voor burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Coronavirus is natuurlijk immens. Hij geeft een update van wat er de afgelopen week in Vught gebeurd is. We praten natuurlijk ook nog even bij over niet Corona-gerelateerde onderwerpen.
  • Hoe houd je de keepersconditie op peil in de huidige situatie? FC Den Bosch doelman Wouter van der Steen weet dat als geen ander. Duikt hij met een wedstrijdbal door de huiskamer of gaat het er anders aan toe?
wethouder Saskia Heijboer
  • Verschillende wethouders in de omgeving hebben aangegeven dat ze niet gelukkig zijn met de nieuwe WMO-wet. Deze lijkt voordelig te zijn voor ‘de rijken’ en minder voor de kwetsbaren in de samenleving. Het leidt vaker tot aanvragen van mensen die de hulp best zelf kunnen betalen. Wat vindt onze wethouder Saskia Heijboer hiervan?
  • Plaza Cultura en MOVE hebben een nieuw online platform geïnitieerd: VughtBeweegt.nl. Hierop worden alle creatieve, educatieve en sportieve activiteiten in onze gemeente aangeboden. Mike Wiersema kan uitleggen hoe het werkt.

11.55 uur

Afkondiging
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in