Home Algemeen Blikveld zaterdag 17 oktober 2020

Blikveld zaterdag 17 oktober 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet
Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water

MDM

Van 10 tot 11 uur

  • De musicalvoorstellingen door de leerlingen van MDM Vught konden door het oplaaiende Corona virus niet doorgaan. In plaats daarvan werden films opgenomen. Theater de Speeldoos veranderde tijdelijk in een echte studio. Wat daar allemaal voor gedaan moest worden, bespreken we met voorzitter Anja van Mackelenberg en coördinator dans en musical Nathalie van Bijnen.
  • Langzaam maar zeker komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan. Er staan een hoop ‘nieuwe gezichten’ op de kandidatenlijsten. Vandaag stellen we Dion Meuwissen van D66 en Nino de Lange van PvdA-GroenLinks aan u voor.
  • Omdat Helvoirt vanaf 1 januari 2021 deel gaat uitmaken van Vught, vinden er op 18 november verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad plaats. Daar moet heel wat voor georganiseerd worden. Zeker gezien de huidige Corona omstandigheden. We laten ons voorlichten door de gemeentelijke communicatieadviseur Marijke de Jong.

Van 11 tot 12 uur

  • Hoe verloopt de tweede Corona golf in Vught? Wat zijn de ervaringen van burgemeester Roderick van de Mortel met betrekking tot het gedrag van de Vughtenaren in deze moeilijke tijden? Maakt hij zich bezorgd over de horeca? Moet er al vaak gehandhaafd worden? Hoe ziet hij de komende weken?
  • De nieuwbouw voor Zuiderbos, een school voor speciaal onderwijs, wordt een stuk duurder dan geraamd. De gemeente wil nog geen duidelijkheid geven over de precieze kosten. We vragen aan wethouder Toine van de Ven waarom dit geheim moet blijven. Als hij toch in de studio is, kunnen we meteen naar zijn plannen voor een gemeentelijk energiebedrijf infomeren.
  • FC Den Bosch keeper Wouter van der Steen is aanvoerder van een heel jong team. De resultaten zijn tot nu toe wisselend. Verloopt de competitie zoals hij verwacht had? Hoe is het om te spelen zonder publiek? Wat is de invloed van alle Corona maatregelen op de trainingen en wedstrijden?

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Maurice van der Vliet. Wilna van der Heijden verzorgde de gasten. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in