Home Algemeen Blikveld – zaterdag 16 mei 2020

Blikveld – zaterdag 16 mei 2020

Techniek en muziek: Maurice van der Vliet
Presentatie: Berry van de Water.

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Het Kernteam Bestaanszekerheid zet zich in voor armoedebestrijding onder kinderen. Zijn er tijdens de Coronaperiode extra problemen ontstaan tijdens de school-sluitingen? We vragen het aan Jeanne Savelkouls (intern begeleider op een basisschool) en Liesbeth Blomjous (coördinator Stichting Leergeld).
  • Afgelopen maandag mochten de kappers hun deuren weer openen. Hoe heeft Marina Bettonvil van kapsalon Meer in de Vliertstraat de laatste maanden beleefd? En nog belangrijker: hoe ziet zij de nabije toekomst? Hoe reageren haar klanten? Voelt ze zich veilig?
  • Hoe ervaart gemeenteraadslid Dianne Schellekens (D66) het vreemde tijdperk waarin we nu leven? Gaat het raadswerk gewoon door? Hoe heeft zij ‘de N65-avond beleefd’? Wat denkt zij van de gemeentelijke financiën? Is ze al bezig met de komende verkiezingen?
  • Natuurlijk werd er gebruik gemaakt van ‘op afstand lesgeven en contact houden’, maar sinds deze week mochten de kinderen weer naar school. Hoe blij is Vera Beckers (leerkracht op basisschool De Springplank) dat alles weer een beetje normaal is?
wethouder Guus van Woesik

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn interessante weken voor wethouder Guus van Woesik. Er moeten belangrijke beslissingen genomen worden in het N65-traject. Er is instemming, maar ook veel protest. Hoe heeft hij de raadsvergadering van donderdag ervaren? Ziet hij nog mogelijkheden om belangrijke knelpunten te verbeteren?
  • Martijn de Kort is ondernemer in het MKB en lid van Provinciale Staten voor de PvdA. Wat voor een invloed heeft de crisis op zijn privéleven en het functioneren als Statenlid? Wat vindt hij van de nieuwe coalitie? En van bijvoorbeeld de slechte luchtkwaliteit in onze provincie?
  • De vereniging Vught Participeert heeft veel kritiek op de plannen voor de N65 zoals die nu op tafel liggen. Inspreken, ingezonden brieven, protesteren, op allerlei manieren wordt dat duidelijk gemaakt. Wat denkt voorzitter Maaike Dautzenberg nog te kunnen veranderen?
  • In hoeverre draait de gymnastiek en atletiek weer bij Prins Hendrik? Moesten ze veel aanpassingen doen? Verwacht voorzitter Rien van Haperen nog financiële problemen? Is hij al bezig met de Kangoeroeloop?

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Maurice van der Vliet. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in