Home Algemeen Blikveld, zaterdag 16 januari 2021

Blikveld, zaterdag 16 januari 2021

Gastvrouw: Rona Pietersen
Techniek en muziek: Ludo Servais
Presentatie: Peter Corvers en Erik Overman

10:05 u: Ambitieus als altijd hebben Anders Bezig Zijn en Ouderen Samen het programma voor de Winterschool 2020 – 2021 samengesteld. Misschien wel tegen beter weten in en met een aantal alternatieve mogelijkheden achter de hand. Hoe is de stand van zaken nu? Marijke Blanken vertelt ons daar meer over.

10:20 u: Bertram van de Ven is een van de prominente leden van het illustere carnavalsgezelschap De Kaoter is voor Laoter. Carnaval 2021 is in zijn geheel afgelast, maar dat is voor deze club geen beletsel om hun carnavals Pub Quiz te cancelen. Al vindt het evenement op een andere wijze plaats. We praten erover met Bertram.

10:40 u: Het lijkt soms of het minder moeite kost om een boom te kappen dan om er een te planten. De afgelopen maanden heeft Podium C, de stichting die kunstenaars en vormgevers betrekt bij complexe maatschappelijke vraagstukken, zich hard gemaakt om het planten van meer bomen te realiseren. We bellen met Matthijs Bosman, artistiek leider van Podium C, over dit project.

11:05 u: De formateurs Wilbert Seuren en Robert Gebel hebben het samen met de fracties van D66, VVD, PvdA/GroenLinks en CDA voor elkaar gekregen. Er is een nieuwe coalitie gevormd voor de komende vijf en een halfjaar. De inhoud van het akkoord wordt pas komende week openbaar gemaakt, maar over het formatieproces valt wel wat te vertellen. Hoe hebben de formateurs de onderhandelingen ervaren?

11:25 u: Vandaag vindt de Open Dag van het Maurick College plaats. Vanwege de coronamaatregelen kent die open dag een totaal andere dynamiek dan we doorgaans gewend zijn. Een virtuele rondleiding en chatteams zorgen toch voor een schat aan informatie. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het gaat en bellen daarom met Jacobien Hendriksma van het Maurick College.

11:40 u: Vught voor Elkaar is opgezet om, de naam zegt het al, Vughtenaren bij elkaar te brengen. Waarom en hoe dan? Wat doet de organisatie precies? Waar is nog behoefte aan? Allemaal vragen, waar Ancke Sikkers van Welzijn Vught het antwoord op weet.

11:55 u: Afsluiting:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Ans de Man, Berry van de Water en Peter Corvers. Muziek en de techniek: Maurice van de Vliet, Gastvrouw was Rona Pietersen. Dit programma kunt u terugluisteren’ via onze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in