Home Algemeen Blikveld, zaterdag 15 augustus 2020

Blikveld, zaterdag 15 augustus 2020

Gastvrouw: Rona Pietersen
Techniek en muziek: Ludo Servais
Presentatie: Ans de Man en Erik Overman

Ook deze editie van Blikveld zit weer bomvol met interessante gasten. Telefonische gesprekken en face-to-face-ontmoetingen wisselen elkaar af. Benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt in uw regio? Blijf luisteren en u bent weer helemaal op de hoogte.

Van 10 tot 11 uur

  • Landschap, Natuur en Milieu Haaren heeft een ‘1000 bomenplan’ voor het gebied tussen Helvoirt en Vught. Hoe zit dat precies? John Vermeer weet daar alles van en wil dat graag met ons delen.
riolering Jagersboschlaan
  • In het politieke blok praten we met fractievoorzitter Ton van de Vossen van PvdA/GroenLinks. Hoe denkt de opvolger van Floor Bink over actuele zaken zoals de Jagersboschlaan, de financiën, woningbouw en de IJzeren Man. Natuurlijk kijken we al even vooruit naar de naderende verkiezingen.
Charles Grips
  • In de uitzending van 8 augustus spraken we met Henk Smeets over zijn zoektocht naar de namen van de personen op enkele portretten van de schilder Charles Grips. Grips is ook verantwoordelijk voor de schilderijen in DePetrus. De Stichting tot Behoud van de Petrus vroeg kunsthistorica Anita Koolen-Ellis om een boek te schrijven over de religieuze werken van Grips in deze kerk. Uit haar onderzoek blijkt dat de religieuze kunstwerken in de Petrus een werkelijk unieke kunstschat vormen. We praten erover met Anita Koolen en Wim Kievits.

Van 11 tot 12 uur

burgemeester
Roderick van de Mortel
  • Uit een onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter komt Vught als aantrekkelijkste woongemeente van Brabant uit de bus. Daar moeten we burgemeester Roderick van de Mortel natuurlijk mee feliciteren. Tegelijkertijd maken we van de gelegenheid gebruik om even het net op te halen: hoe staat het met de coronasituatie in Vught? Moeten we bang zijn voor Scheveningse toestanden bij de IJzeren Man?
Theo Nelissen, voorzitter Cliëntenraad Farent
  • De Cliëntenraad Farent zoekt nieuwe leden. Farent? Wat is dat nou weer? Wat doet Farent? En wat is de relatie met Vught? Voorzitter Theo Nelissen gaat ons daar alles over vertellen.
Jeugd Acti8ef 2020
  • De reguliere JeugdAktiefweek, in de laatste week van de zomervakantie, kan helaas door bekende omstandigheden niet doorgaan. Maar JeugdAktief zou JeugdAktief niet zijn als er geen alternatief geboden zou worden. Dit jaar kun je meedoen met de alternatieve digitale Jeugdweek. Voorzitter Sander Pieters en bestuurslid Koen Verhees komen even langs om een toelichting te geven.  

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de niemand minder dan Ludo Servais. Onze gastvrouw was Rona Pietersen.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in