Home Algemeen Blikveld, zaterdag 13 februari 2021

Blikveld, zaterdag 13 februari 2021

Gastvrouw: Rona Pietersen.
Techniek en muziek: Ralph van Dongen.
Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.

Van 10 tot 11 uur

  • Kloosterhotel ZIN ligt aan de Boxtelseweg, ‘achter Reinier van Arkel’. Lang fungeerde het landgoed als rusthuis voor fraters op leeftijd. Zo’n 20 jaar geleden werd het klooster grondig verbouwd. Nu is het een spirituele plek om tot rust te komen. Zij zijn op zoek naar vrienden. Directeur Gerie ten Cate kan er alles over vertellen.
  • Koude, vorst en dus ijs. Heel Nederland lijkt ermee bezig te zijn. Stephan van Diepen, voorzitter van de Vughtse IJsclub is er zeker druk mee. Is het al veilig om te schaatsen op de IJzeren Man? Is er al ‘een rondje’ uitgezet? Wat verwacht hij van het komende weekend?
  • We hebben nog niet alle nieuwe gemeenteraadsleden aan u voorgesteld. Daarom gaan we deze week in gesprek met Jos den Otter, die namens Gemeentebelangen plaats genomen heeft op het pluche. Hoe zijn de eerste vergaderingen bevallen? En welke plannen en ideeën wil hij in de komende jaren gaan verwezenlijken?

Van 11 tot 12 uur

  • Wie had gedacht dat het Carnavalsmotto van Dommelbaorzedurp (Ge blèft mar plèkke) dit jaar zo letterlijk genomen moest worden? Gelukkig wordt er van alles georganiseerd om ‘het thuis blijven’ dragelijk te maken. Adjudant Bart Raymakers weet wat er de komende dagen allemaal te gebeuren staat.
  • Ook in Keiespellersdurp zal er dit jaar geen Carnaval gevierd worden. Dubbel sneu omdat het KenderKarnaval het 55-jarig bestaan had willen vieren. Natuurlijk bleef de vereniging, onder leiding van voorzitter Erik de Visser, niet stil zitten. Het jaarlijkse ‘Buukske’ is er gewoon. We zijn benieuwd wat daar allemaal in staat.
  • Wethouder Toine van der Ven is een fervent Carnavalsvierder. Onder andere zichtbaar als tonprater of in de optocht. Wat gaat hij de komende dagen doen? Als hij gaat werken, willen we meteen weten wat de komende jaren zijn prioriteiten zijn in de Vughtse politiek.

Afkondiging

Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Rona Pietersen ontving de gasten. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.novo3.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in