Home Algemeen Blikveld zaterdag 11 april 2020

Blikveld zaterdag 11 april 2020

277
0

Techniek en muziek: Ludo Servais.
Presentatie: Berry van de Water.

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Ook de Protestantse Gemeente rond de Vughtse Lambertuskerk is getroffen door de Coronacrisis. Er worden momenteel geen kerkdiensten gehouden. Wat betekent dat in deze ‘Paastijd’ voor de predikant Udo Doedens.
  • ‘Vught voor Elkaar’ biedt de helpende hand voor oudere en kwetsbare inwoners van Vught. Boodschappen doen, medicijnen ophalen of gewoon even een praatje maken. Vrijwilligers staan klaar om te helpen. Sinds kort is er een speciaal telefoonnummer voor hulpvragen beschikbaar. Riëtte Benus weet of er vaak gebeld wordt.
  • De open dag van basisschool Misha de Vries kon in de oorspronkelijke vorm niet doorgaan. Toen moest directeur Laurens Peeters creatief zijn. Dus organiseerde hij een virtuele meeting met geïnteresseerde ouders. Hoe ging dat?
  • De woonzorgcentra Elisabeth en Theresia hebben te maken met de strenge beperkende maatregelen die zijn opgelegd. De deuren zitten dicht. Ingrijpend voor zowel de bewoners als het personeel. Ziet bestuurder Peggy van der Koelen ook lichtpuntjes?

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn drukke dagen voor burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Coronavirus is natuurlijk immens. Hij geeft een update van wat er de afgelopen week in Vught gebeurd is.
  • Het is behoorlijk aanpassen voor rector Huub van der Linden van het Maurick College. Examens met 3 leerlingen in 68 klaslokalen. Daarnaast is hij het niet eens met de plannen voor de Jagersboschlaan. Overweegt hij een gang naar de rechter?
  • De N65 houdt de gemoederen flink bezig. Veel bezwaren, een onlangs opgericht burgerinitiatief en de oppositie die het onaanvaardbaar vindt dat de besluitvorming niet wordt uitgesteld. Hoe reageert wethouder Guus van Woesik hier op?
  • Er wordt al een tijdje gezocht naar een dorpsdichter. Het lijkt wel alsof er nu ook sprake is van een ‘creatieve lockdown’. Het regent ineens gedichten over het Coronavirus. We vragen Louis Wetzer wat er aan de hand is.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ludo Servais. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in