Home Algemeen Blikveld, zaterdag 10 oktober 2020

Blikveld, zaterdag 10 oktober 2020

Eén jaar Novo3, het zal u niet ontgaan zijn. Dat betekent ook dat u via Blikveld een jaar lang bent geïnformeerd over het nieuws en de achtergrond daarvan, én over aankomende gebeurtenissen op het gebied van politiek, kunst en cultuur, sport en alles wat daarmee samenhangt. Komend jaar gaan we onverdroten door. Ook deze editie van Blikveld zit weer bomvol met interessante gasten. Blijf luisteren en u bent weer helemaal op de hoogte.

Van 10 tot 11 uur

  • AutoMaatje is een initiatief van de ANWB. Nou heeft de ANWB wel meer initiatieven. Daarom zijn we gelukkig met Margriet Jansen. Zij is in onze studio om duidelijkheid te scheppen over deze vervoersmogelijkheid.
  • Wieke Schrover zoekt naar mensen die actief waren in het verzet, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij roept mensen op zich te melden als ze meer informatie hebben hierover. Wat wil hij precies bereiken met zijn oproep?  
  • De raadsverkiezingen naderen met rasse schreden. De partijen maken zich op voor een hopelijk enerverende campagne. We zien bekende gezichten op de diverse kandidatenlijsten staan maar ook nieuwkomers. Een van die nieuwkomers is Ayah Yacoub: ze is de nummer 2 op de SP-lijst. Een andere nummer 2, bij ons te gast, is Ans Beijens. Zij draait al wat langer mee; deze Helvoirtse was bij de vorige verkiezingen CDA-lijsttrekker in Haaren.

Van 11 tot 12 uur

Saskia Heijboer, wethouder
  • Wethouder Saskia Heijboer opende onlangs, bij tennisvereniging Woburnpark, het zevende Wijksteunpunt in Vught. Wat doet men bij zo’n wijksteunpunt? Kunnen we een positieve tendens ontwaren sinds de opening van de eerste steunpunten? We nemen ook alvast de tijd om met de wethouder even terug te blikken op een lange en bevlogen carrière in de Vughtse politiek. 
  • Leo van Hees en Martijn van Engelen, de vorige en de huidige voorzitter van NOVO3, over het eenjarig bestaan van Vughtse online omroep.
  • Toine van de Ven komt ons bijpraten over de energiebesparende maatregelen voor woningen. De gemeente ondersteunt een aantal initiatieven.  

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door niemand minder dan Ralph van Dongen. Onze gastvrouw was Rona Pietersen.
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in