Home Algemeen Blikveld zaterdag 1 augustus 2020

Blikveld zaterdag 1 augustus 2020

Gastvrouw: Rona Pietersen
Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.

We gaan weer gasten in onze Coronaproof studio ontvangen. Telefonische gesprekken worden afgewisseld met face to face-ontmoetingen. Ook gaan we in deze uitzending weer ‘duopresenteren’. Het begint, langzaam maar zeker, weer een beetje op ‘de oude tijden’ te lijken.

Van 10 tot 11 uur

Louis Wetzer
  • Het begon met de zoektocht naar ‘de Dorpsdichter’. Onderweg werden er wekelijks gedichten in het Klaverblad gepubliceerd. Elfjes staken de kop op. Louis Wetzer komt vertellen wat er toch allemaal aan de hand is.
  • In het politieke blok praten we met VVD-fractievoorzitter Mark du Maine. Hoe denkt hij over actuele zaken zoals de Jagersboschlaan, de financiën, woningbouw en de IJzeren Man. Natuurlijk kijken we vooruit naar de naderende verkiezingen. Mark wordt de lijsttrekker en kandidaat wethouder. Drukt dat zwaar op zijn schouders?
wethouder Guus van Woesik
  • Guus van Woesik is nu namens Gemeentebelangen de (deeltijd) wethouder voor rijks-infrastructuur. Een zware portefeuille met twee grote projecten: de N65 en het spoor. Hij heeft aangegeven ook na de verkiezingen in november kandidaat wethouder te willen zijn. Waarom?

Van 11 tot 12 uur

  • Burgerinitiatief KANT start samen met Karwei, en met steun van de gemeente Vught en Waterschap de Dommel, een regentonnenactie. Op 100 tonnen kan 20 Euro korting worden gegeven. Ankie Spierings komt vertellen over het hoe en waarom van deze sympathieke actie.
  • Thijs Meeuwsen vindt zichzelf een professionele flierefluiter. De oud-Vughtenaar is sinds kort bij SBS op televisie te zien in het programma ‘Het zal mij een zorg zijn’. Op een eigen YouTube kanaal maakte hij jarenlang video’s als de helft van het duo de ‘Bucket Boys’. Hij is beroemd. Hoe ziet hij de toekomst?
  • Ook tennisvereniging Bergenhuizen moest zich aanpassen aan de Coronasituatie. Maar het lijkt er sterk op dat het Bavariatoernooi dit jaar ‘gewoon’ kan doorgaan. Voor de 37ste keer maar liefst en je kunt nu ook padel spelen. Moet voorzitter John van Herk nog veel regelen?

11.55 uur

Afkondiging
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in