Home Algemeen AED geplaatst naast ingang OBS De Piramide

AED geplaatst naast ingang OBS De Piramide

De gemeente Vught is weer een stukje (hart)veiliger geworden. Begin november is een AED geplaatst naast de hoofdingang van Openbare Basischool De Piramide aan de Van de Pollstraat 2. Deze AED (Automatische Externe Defibrillator) is mede mogelijk gemaakt door de Stichting HartVeilig Den Bosch. Die zet zich in om méér toegankelijke AED’s in buurten te krijgen. Een goed bereikbaar AED-apparaat kan immers levens redden.

De in een groen kastje geplaatste AED hangt herkenbaar en opvallend, direct naast de hoofdingang van OBS De Piramide. Daarmee is gekozen voor een strategische en goed bereikbare plek in de wijk. Veel mensen in de wijk weten de school te vinden en hebben dus voortaan een AED-apparaat binnen handbereik. Dat kan in geval van een hartstilstand van levensbelang zijn. Dan wordt de kans op overleving vergroot, wanneer er snel – liefst binnen 6 minuten – gestart wordt met reanimeren en de inzet van een AED.

Burgerhulpverleners

De AED bij De Piramide is aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu en kan dus door burgerhulpverleners opgehaald worden indien zij daartoe worden aangestuurd door de meldkamer van 112. De bedrijfshulpverleners van OBS de Piramide en ’t Kasteeltje kunnen de AED ook uit de kast halen indien dat nodig is. Wanneer iemand in de omgeving onwel wordt en 112 wordt gebeld stelt de centralist van dienst vast of het om een hartstilstand gaat. Wanneer dat het geval is wordt een ambulance gestuurd, maar roept HartslagNu tegelijkertijd burgerhulpverleners in de buurt op om een AED te halen en daarmee de reanimatie te starten, totdat de ambulance is gearriveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in