Al meer dan een week is de actie: ‘dank voor de goede zorg’ aan de gang. Meesterkok Edwin Kats van Noble (chalet Royal) en van Noble Kitchen en John Kocken hebben enthousiast gereageerd op een initiatief van Marcel van Deinsen en Roel Immens om het zorgpersoneel van ziekenhuizen en verpleeginstellingen te voorzien van maaltijden.
Maar liefst 600 kg voedsel per dag wordt tot ‘sterrenmaaltijden’ omgetoverd om de helden in de zorg en hun gezin op culinair gebied in het zonnetje te zetten. Ruim 1000 maaltijden per dag worden in de regio Den Bosch naar diverse adressen vervoerd. De teller staat nu op 20.000 maaltijden. Dankzij donaties kunnen ze dit in ieder geval tot 28 april voortzetten. De groep hoopt dat door donaties de actie kan worden voortgezet. Het idee heeft ondertussen landelijk navolging gekregen en wordt via een draaiboek verder uitgerold. “We krijgen hartverwarmende reacties, dat geeft ons weer positieve energie.”
Een maaltijd kost Euro 7.50 pp.
Steun dit initiatief door een bedrag te storten op https://dankvoordegoedezorg.com/
foto: Detron