Home 75 Jaar Vrijheid Dodenherdenking Nationaal Monument Kamp Vught te zien op NOVO3

Dodenherdenking Nationaal Monument Kamp Vught te zien op NOVO3

196
0

Vanwege de coronavirusmaatregelen heeft het Nationaal Monument Kamp Vught enkele weken geleden moeten besluiten een alternatief te bieden voor de publieke en traditionele dodenherdenking vandaag rond 13:30 uur.

Dit alternatief is gevonden in een speciale herdenkingsuitzending. Omdat het Nationaal Monument Kamp Vught dit programma zo breed mogelijk wil uitzenden voor alle thuisblijvers is deze speciale dodenherdenking ook via NOVO3 te bekijken.

Op het programma van deze uitzending – met verslaggever Theo Verbruggen – staat onder meer een optreden van Stef Bos met het door hem speciaal voor deze dag bewerkte nummer ‘Daarom zijn wij vrij’. Verder zijn bijdragen te zien van de 16-jarige Lieve Metzlar, een van de winnaars van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor jongeren, die haar gedicht ‘Durf te durven’ voordraagt en van minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus. De twee tamboers van het Sint Catharinagilde Vught leiden de kranslegging in van de symbolische gezamenlijke krans namens alle betrokkenen die voorafgaat aan de twee minuten stilte.

Verder zal in de uitzending een gesprek ‘op afstand’ plaats vinden met de 97-jarige Selma van de Perre. Zij woont in Londen, zou eigenlijk aanwezig zijn als een van de gastsprekers maar wordt nu in de uitzending via skype geïnterviewd door een journalist ter plaatse. Ook andere elementen van de herdenking zijn vooraf of op aftstand opgenomen om te voorkomen dat te veel mensen gelijktijdig aanwezig zijn het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught.

Deze bijzondere herdenkingsuitzending op maandag 4 mei is vanaf 13.30 uur te bekijken op NOVO3 op www.novo3.nlhttps://www.novo3.nl/4-mei/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in